Hvorfor valgte jeg tantra?

Odense d. 3. april 2017.

Der er nu gået et år, siden jeg åbnede Life Embrace. For nogle kom det som en overraskelse. ”Hvorfor gør du det, med din uddannelse?” Det lød som om, jeg valgte det område som den sidste mulighed, eller fordi jeg manglede uddannelse? Mit valg var faktisk selvudvikling, selvprogrammering, oplysning og indre vækst.

Jeg undersøgte forskellige selvudviklingsteknikker, og alle førte mig til min egen krop. Til sidst var jeg nødt til at se sandheden i øjnene: jeg kunne ikke gemme mig mere, jeg skulle arbejde med min krop, med alle de tabuiserede emner, og alle gemmestederne i mit eget væsen. Tantra kom som et udspring af min egen indre selvudvikling, og selvudvikling starter med kroppen. Med vores fysiske kød-blod-knogle-krop.

”Tantra stoler på din krop. Tantra stoler på din energi. Tantra nægter ikke noget, men transformerer alt” siger Osho. Han er selvfølgelig ikke den eneste der siger det, man han siger det på den mest forståelige måde.

Til dem af Jer der læser med løftet øjenbryn og tænker: ”Det her er noget frækt noget…”, har jeg et enkelt spørgsmål: Hvad betyder ”frækt”? Forbudt, hemmeligt, beskidt, sex uden kærlighed, snyd…? Noget i den stil?

Så er i på det forkerte spor. Tantra er lige det modsatte: åbenhed, kærlighed, ærlighed og renhed i hjerte og krop.​

Samtidigt forstår jeg udmærket, hvorfor de fleste får den tanke. Samfundet har opdraget os til at tænke i de kasser. Samfundet lærer os tidligt i livet, at vi ikke kan styre vores krop, vi lærer at tingene er ”sådan som de er”. Vi lærer, at kun en uddannet læge kan forstå vores krop, og det kan vi selv ikke. Vi lærer at en læge gerne må røre ved vores krop, fordi det handler om helbred. Ud over det må en kæreste eller en ægtefælle gerne røre ved vores krop, vi er faktisk ”forpligtede” til at give dem lov til at røre ved vores krop, når som helst de får lyst til det. Men samtidigt er snakken om kroppen stadig tabuiseret, sammen med friheden som vi burde have i forbindelse med vores fysiske væsen. I bund og grund lærer vi at leve i konflikt med vores egen krop.

”At være antagonistisk mod din egen krop, er lige med at underminere dig selv, at gøre dig selv skizofren”, siger Osho. Han er ikke den eneste der kom til denne konklusion. Psykologien har også opdaget for længe siden, at jo mere vi gemmer os fra vores kropslige behøv, jo flere problemer skaber vi for os selv. Alle spirituelle praksisser begynder med kroppen. Vi hører det alle steder: ”Mærk din krop, nyd din krop, elsk din krop”. Vi har hørt det så mange gange, at det nu lyder som “bla bla bla”. Men dem der endelig tager sig sammen og gør det har opdaget, hvor nemt det er at være lykkelig, at være hel, at finde sin autentiske vej i livet.

Og det hele ligger derinde, i dit indre univers.​

Har du brug for en samtale?

Udfyld formularen herunder og jeg vil ringe dig op hurtigst muligt, dernæst kan vi samm​en finde frem til den rigtige løsning for dig. 

- Raluca Høirup

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Har du spørgsmål eller
​ønsker du at høre nærmere?

Find mine kontaktoplysninger herunder.

Firmainformation

Life Embrace

Rugårdsvej 208, 5210 Odense NV

CVR-nummer: 37594547

Kontaktinformation

26 18 71 67

Kan også træffes på SMS

raluca@lifeembrace.dk

Telefontider

Mandag - fredag: 08.00 - 16.00

Lørdag og søndag: lukket

Mails besvares alle dage.