Lad os snakke om Chakras

Der skrives og diskuteres en del om chakras i den alternative verden. Internettet er overvældet med kurser, workshops, og de fleste indeholder løfter som »vil du rense din chakraer« eller » vil du åbne dine chakraer på en dag.«

Hvor mange af disse løfter udtrykker sandheden? Hvornår er spirituel vækst blevet til et underholdende produkt ?

I Life Embrace har jeg mødt over tusind kunder, i løbet af de sidste otte år. Spirituelt, befinder de sig hver især på forskellige niveauer. Hvordan kan jeg se og vurdere niveauet? Her kommer hemmeligheden: ved at vurdere bevidsthedsniveauet i det menneske der sidder i min klinik.

Lad os starte med selvbevidsthed. Et simpelt spørgsmål. Hvordan går det? De fleste svarer: Stille og roligt. Andre svarer »Det går fint, synes jeg«. Andre kan også finde på at sige: »Det ved jeg ikke. Der er ikke sket noget nyt siden

sidst.«

Alle de svar er den bedste intro for mig. De lyder som helt almindelige svar på et helt almindeligt spørgsmål, og egentligt viser de, hvor bevidste de mennesker er og hvor jeg kan starte mit arbejde med dem.

En som ikke ved, hvordan det går med sit eget liv, vil tit også være forvirret om hvorfor han eller hun befinder sig i min klinik. »Jeg vil bare slappe af og nyde det«. Lige præcist hvad vil de nyde, ved de færreste af dem. Nogle finder ud af det nogle dage eller uger senere. De overrasker mig med beskeder som: »der er sket nogle sjove ting i mit liv« eller »jeg mærker, at jeg er mere bevidst over det jeg skal sige til folk nu, og har mod på at sige det«. Nogle gange kommer der også mere specifikke beskrivelser : jeg mærker ikke længere den knude i halsen, som stoppede mig fra at sige min mening. Nu er min nattesøvn også forbedret. Men hvad har det med chakraer at gøre?

Lad os lige huske, hvad hver chakra står for. De 7 mest kendte chakraer er:

1. Muladhara Chakra- står for »rod« eller fundament. Kaldes tit for Rodchakra. I de fleste tantriske beskrivelser, er muldahara også stedet hvor den berømte kundalini energi sidder og sover. Så længe bevidstheden sover, vil denne

energi også blive lukket i dens dyriske rolle. Mere konkret, betyder det, at vedkommendes erotiske energi kun bliver brugt og forstået som ren fysisk fornøjelse. Når dette chakra er aktiv og fri, vil du blive rigtig god til at finde din ord og vil nemt kunne lære alt det du vil. Dem der har dette chakra frit vil også være mere fri for sygdomme og være langt mere glade.

Dette chakra findes hos kvinder bagved deres cervix ( livmoderhals) og hos mænd i deres perineum (mellemkødet imellem tekstikler og anus.)

2. Swadshisthana Chakra - findes ved skambenet og den fortsætter på den anden side af kroppen ved halebenet. Den er mest kendt som centret af den erotiske energi eller den ubevidste og dyriske energi. Lad os kalde det for punktet som kontrolerer de dyriske instinkter. Den hedder også Sacral Chakra.

3. Manipura chakra - findes lige bagved navlen og den forbindes med solar plexus på kroppen og den kontrollerer

fordøjelse systemet og varmeregulering i kroppen. Den er forbundet med din dynamiske energi, viljestyrke og handlekraft. Samtidigt kontrollerer den også din solar plexus, derfor tror mange, at selve chakraet findes der i solar plexus.

4. Anahata Chakra - findes i rygsøjlen lige bagved brystbenet. Kort kaldet - Hjerte Chakra. Den er kendt som hjertecentret, ikke at misforstå som det anatomiske hjerte. Den forbindes med hjernens kapacitet for kunstneriske

manifesteringer. Samtidigt er anahata centret for betingelsesløs kærlighed.

5. Vishuddhi Chakra - kendt som center for rensning. Kaldes for Halschakra. Den findes lige bagved halshulet, mellem de to kraveben. Dette center er forbundet med evnen til at modtage tanker og følelser fra andre væsner. Når det er aktivt og frit, fungerer det som en radio der modtager information fra andre mennesker. Samtidigt har jeg lagt mærke til, at mennesker som har det svært ved at kommunikere, tit får halsbetændelser og har en svag eller hæs stemme. De kan opleves som værende introverte eller lide af angst.

6. Bindu Visarga Chakra - findes dybt i din hjernen , men forbindes med det tredje øje, lidt over din øjenbrynslinje, midt på panden. Den er også kaldt for det kreative center eller intuitionscentret. På engelsk - Eyebrow Chakra.

7. Sahasrara eller Kronechakraen

Dette chakra findes ikke i den fysiske krop. Det er en krone af den opvækkede bevidsthed. Den har hverken form eller sted. Det er tomhed og uendelighed på samme tid. Det går hinsides alle de menneskellige begreber . Min erfaring er, at folk der afviser deres Højere Selv og kalder sig selv for »realister«, simpelthen afviser denne dimension de ellers kunne få stor gavn af. Deres fri vilje afviser denne styrke, og en af konsekvenserne er at de lider af kronisk træthed.

Det er godt at vide lidt om, hvordan det mærkes for eksempel, når nogle af dine chakraer er lukket eller kontrolleret af dit ego. Du kan nemt lægge mærke til , hvor i din krop du kan mærke ubehag, når du oplever noget indtrængende fra den ydre verden. Det kræver lidt fokus og mod, men det er det første skridt opad.

Jeg er klar til at assistere dig i denne rejse. Resten af arbejdet er dog dit.

Næste
Næste

Tantra i den videnskabelige verden