Om parmassage og terapi

Magien i den tantriske par-massage

Døren åbner sig, og sammen med den smilende sol, kommer en kvinde med langt lyst hår og dybe blå øjne. Hun er fulgt af en høj mand med stærk krop og undvigende blik.

Terapeuten inde i mig, åbner øjnene. Hvor kommer den skyld fra? Hvad er det, de to så gerne vil fortælle mig?

De er kommet igen til parmassage, for jeg at vide, fordi, selvom de boede så langt væk, nemlig i Køge, kunne de ikke finde an anden massør der kunne give dem simultan massage. Det kommer bag på mig, men igen, husker jeg, at ingen har lært mig at udvikle denne form for massage, hvor to mennesker bliver behandlet som et, så takker jeg hjerteligt, for deres valg.

De har dog noget på hjertet, og vi sidder sammen med en god kop te, hvor kvinden tør åbne sig og fortælle om sine frustrationer.

”Jeg er lidt skuffet af min mand… Tror ikke, at jeg kan stole på ham igen. Jeg fandt nogle sms-er han skrev til en anden kvinde. Han påstår, at nu er de slut, og at han aldrig har gjort noget med hende, men min tillid er nu ødelagt, og det gør ondt.”

Manden nikker og trøster hende. Det er tydeligt, at der stadig er en del kemi og kærlighed mellem de to, men de ikke ved, hvordan de skal udtrykke det.

Jeg sidder og tænker lidt, jalousi, vrede, skuffelse, de har ingen plads indenfor den store farverige cirkel, vi kælder for kærlighed. Tit tror folk, at alle de ubehagelige følelser er faktisk en del af kærligheden, eller de går i samme pulje med den, men det er lige der, hvor det går galt: det er de simpelthen ikke. Alle de ubehagelige oplevelser, et væsen kan mærke indvendigt, har aldrig noget at gøre med partnere, dog men sine egne uforløste og ubehandlede traumer.

Det kan jeg selvfølgeligt ikke hælde i hovedet på dem. Man skærer ikke i et sår, uden bedøvelse. Men jeg spørger stille og roligt, om de stadig vil være sammen, og hvordan de forestiller sig deres forhold fra nu af. Jo, siger de, de vil gerne være sammen, men kvinden vil gerne føle sig tryk igen, og manden vil gerne føle sig elsket og accepteret igen. Det var det vigtigste trind: at sige højt hvad de egentlig vil fra hinanden.

Vi beslutter at gå ind i tantrarummet, med den intention in hjertet. Vi sidder alle tre på den store og bløde madras, og laver en vejrtræknings meditation, hvor krop og sjæl smelter sammen og ånden få lov til at tage over. Ånden – livets animerende princip, den alvidende, suveræne, uendelige og evige.

Vi fortsætter vores rejse med en lang, nærværende massage, hvor de to mærker, at de har hver to hænder på kroppen. Jeg bruger varm, parfumeret olie, lavendel, jasmin of vild rose essensen danser omkring os og spreder sig i rummet. De to kan mærke en boblende energi der vokser langsomt i hele kroppen, og sindet glider stille og roligt i en anden dimension. Manden og kvinden holder hænder hele vejen, og det mærkes som om, ubevidst, de allerede er begyndt at arbejde på deres ønsker.

Når de endelig modtager lingam og yoni massage, får de muligheden for at se på hinandens reaktioner. De giver hinanden lov til at nyde oplevelsen og kærtegner hinanden. Det er en fornøjelse at se på dem og mærke deres varme. I de øjeblikke glemte jeg også, at jeg faktisk var på arbejde.

Vi afslutter med en taknemligheds meditation, hvor Ånden får tak for denne oplevelse og for den vækst der blev sat i gang, både for os som par, men især for hver sin udvikling. For ingen kan dele livet, eller bo under samme tag, uden at have lignende vibrationer i hjertet.

Jeg takkede også for deres beslutning og for deres mod til at elske hinanden aktiv og ikke kun i teorien. De får at vide, at de må komme tilbage på et tidspunkt når de har noget nyt at fortælle, indtil da, lyt og se hinanden, og få det liv i gerne vil have. 

Og jeg? Sidder i solen med en kop te, hm… kærligheden er nem, men samvær, tja, det kræver jo arbejde. Heldigvis er jeg glad for at assistere den proces. 


Velkommen til Life Embrace!

Forrige
Forrige

Min tantra