Min tantra

Tantra er et ord der indeholder en del konnotationer. I den vestlige verden blev det associeret med sex undercover. Jeg synes, og der er også en del andre behandlere der synes, den nutidige tantra skal have roder i den oprindelige tantra praksis. Jeg valgte tantra for at se hvad ellers ville det være muligt ud over den fysiske krops fysiske reaktioner. Jeg kender folk som fortæller mig med et smil, jamen, det var derfor jeg prøvede stoffer, du ved, så kan man nemmere opleve det du siger.

Jo, måske, dog er jeg mere tryk med det JEG og min Ånd kan opleve, uden at belaste krop og sind med kemiske stoffer.

Når jeg siger Ånd eller Spirit, tænker jeg ikke på en eller anden hindu gud, Buddha eller ”noget større end mig selv”, men faktisk, lige på hvad SELVET egentlig er… Er jeg kun en maskine lavet af kød og en computer oppe i hovedet der styrer denne maskine? Er jeg måske mere end det? Kan jeg, som bevidsthed, samarbejde med denne computer, og hele mit væsen, og være lykkelig fordi jeg vælger det, kan JEG leve så længe jeg bestemmer, fordi jeg vælger det, og skabe/forme den verden jeg har lyst til a leve i? Hvis jeg nu vælger at separere ”Mig selv” fra ”egoet” , eller separere fra den dyriske mekanisme der styrrer kroppen, vil jeg så ikke gradvis komme nærmere på mit frihedstilstand, og den lykke der passer bedst til mig?? Jo, der er mange mennesker der gør det, og det er muligt.

Ego-et er den del af min verden der er skabt af ydre faktorer, temperament, personlighed, ambitioner, sociale regler og fordomme. Min ånd, eller bevidsthed er den indre del af mig der skaber ro, balance, ubetinget kærlighed, en uendelig kilde af helende energi. Og da jeg blev bevidst om det, begyndte min tantriske rejse.

Tantra betyder ”væv” på sanskrit, og i gamle dage betød også læring. En væv af praksisser der fremkalder ro, balance, opmærksomhed over de fineste detaljer, det er det jeg dyrker. Og det er det jeg forventer fra mine kunder. At de lærer at give slip på alle de ambitioner de tager med herinde. Ambitioner, indre konflikter, frygter, skamfulde minder, skyldige tanker… Og tage dem af, lige som man tager tøjet af. Find dig selv i det indre barn, uskyldig, glad, undrende, rent lys.

Den tantriske ritual foregår frit for tøj, men det er nemlig det, der skræmmer nutidige sjæle. Samfundet har lært folket, at det er skamfuldt at gå uden tøj på, og manglen af tøj er provokerende og fremkalder seksuelle tanker. De fleste smiler når de hører om Tantra, og de mumler fnisende ”ja men… det foregår uden tøj på… ”. Denne fnis og smil nedgør den tantriske ritual, som bliver desværre reduceret til noget ”frækt noget”, eller noget man gør ”kun for sjovt”.

Til gengæld, er der overraskende mange der forstår og respekterer den spirituelle side af tantra. Der er folk som har oplevet mørke perioder i livet, som også har mode til at fylde disse mørke steder med lys, og finder inspiration i den tantriske rejse.

Det er dem jeg gerne vil have som kunder, og takker her for alle de smukke, gamle, modige sjæle, der gør min hver dag til et eventyr.


Forrige
Forrige

Kranio Sakral terapi

Næste
Næste

Om parmassage og terapi